Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Au fost suspendate întrevederile de…

Au fost suspendate întrevederile de lungă durată în închisori

Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a semnat vineri, 13 noiembrie, ordinul pentru efectuarea măsurilor de prevenire a gripei pandemice A(H1N1) în instituţiile penitenciare. Ordinul Ministrului Justiţiei introduce un regim sanitaro-antiepidemic special de timp de 10 zile în instituţiile penitenciare din ţară. În legătură cu acest fapt, se va intensifica regimul sanitar în toate subdiviziunile Departamentului Instituţiilor Penitenciare, prin evitarea supraaglomerării atît în rîndul deţinuţilor, cît şi a efectivului.

În perioada 13 noiembrie – 23 noiembrie accesul persoanelor străine în penitenciare va avea loc doar în măşti de protecţie, iar întrevederile de lungă şi scurtă durată vor fi suspendate. De asemenea, bolnavii şi suspecţii vor fi monitorizaţi şi izolaţi temporar – deţinuţii în izolatoarele serviciilor medicale, iar colaboratorii DIP la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

 Pînă la data de 13 noiembrie nu a fost înregistrat nici un caz de gripă pandemică A(H1N1) în instituţiile penitenciare din ţară.

Comunicat, Ministerul Justiţiei